Részletes tartalomjegyzék

I. FEJEZET: ÍRÁS, ÚJSÁGÍRÁS, PRINT ÉS ONLINE VILÁG

  • AZ ÍRÁS
  • Tanácsok írás előtt
  • MIÉRT ÍR AZ EMBER?
  • KINEK ÍR AZ EMBER?
  • AZ ÚJSÁGÍRÁS
  • A HATÁS
  • NÉGY TANÁCS AZ ÍRÁSHOZ
  • A GASZTROBLOG ÉS A GASZTROBLOGGER
  • A GASZTROÍRÁS

 
II. FEJEZET: VENDÉGLÁTÁS, GASZTRONÓMIA

  • A VENDÉGLÁTÁSRÓL
  • A vendéglátás szerkezete
  • A VENDÉGLÁTÁS MINT SZAKMA
  • A konyhai hierarchia
  • A vendéglátás szakmai szervezetei
  • A VENDÉG HELYE ÉS SZEREPE
  • GASZTRONÓMIA

 
III. FEJEZET: HOGYAN KÉSZÜL A CIKK?

  • A HÍRTŐL A SAJTÓPERIG
  • TÉMA ÉS FORMAVÁLASZTÁS
  • ANYAGGYŰJTÉS A CIKKHEZ
  • A cél kitűzése
  • Kinek írok?
  • VÁZLAT
  • TÍZ JÓTANÁCS
  • A CIKKEK ELLENŐRZÉSE
  • SAJTÓPER

 
IV. FEJEZET: MŰFAJCSALÁDOK. A HÍR MŰFAJCSALÁD.

  • A HÍR ÉS A TUDÓSÍTÁS
  • KI IS AZ AZ ÚJSÁGÍRÓ?
  • HÍR-SZERZÉS – NEM KATONAI ÉRTELEMBEN
  • ÉS KI AZ A GASZTROBLOGGER?
  • A HÍR MŰFAJCSALÁD
  • A HÍR 4+1 NÉLKÜLÖZHETETLEN KELLÉKE
  • Hírérték
  • A nyomtatott lapok hírfajtái
  • AZ INFORMÁCIÓ
  • A TUDÓSÍTÁS
  • AZ INTERJÚ
  • A BESZÉLGETÉS
  • HÁTTEREK

 
V. FEJEZET: A VÉLEMÉNY MŰFAJCSALÁD ÉS A BLOG, GASZTROBLOG

  • ÁTMENET AZ ÚJSÁGÍRÓI MŰFAJOKBÓL AZ ONLINE MŰFAJOKBA
  • A VÉLEMÉNY MÚFAJCSALÁD. KOMMENTÁR
  • VEZÉRCIKK
  • A JEGYZET
  • A GLOSSZA
  • A RECENCZIÓ
  • A KRITIKA
  • AZ ESSZÉ
  • A PUBLICISZTIKA
  • A PORTRÉ
  • AZ INTERJÚPORTRÉ
  • NAPLÓ – BLOG – GASZTROBLOG
  • Mik lehetnek a gasztroblogok témái?
  • A gasztroblogok formája
  • A gasztroblogok stílusa
  • A RIPORT

 

VI. FEJEZET: ÉTTEREMBEMUTATÁS, ÉTTEREMKRITIKA

  • A KRITIKA, MINT MŰFAJ
  • A GASZTROKRITIKAI JELENTŐS KIADVÁNYAI
  • HVG A’LA CARTE ÉTTEREM- ÉS BORKALAUZ
  • ALEXANDRA ÉTTEREMKALAUZ
  • GAULT&MILLAU KALAUZ
  • AHOL A LEGJOBB SÉFEK ESZNEK
  • A MICHELIN GUIDE
  • BIB GOURMAND
  • DINING GUIDE TOP 100

 
VII. FEJEZET: AZ ÉTTEREM- ÉS ÉTELKRITIKA GYAKORLATI TUDNIVALÓI

  • A KRITIKAI ALMŰFAJOK
  • A szempontrendszer
  • A KRITIKAI ELEMZÉS ELKÉSZÍTÉSE
  • ÖSSZEHASONLÍTÁS: ALMÁT CSAK ALMÁVAL
  • AZ ÉRTÉKELÉS ÉS AZ ÉRTÉKÍTÉLET
  • HASONLÓSÁGOK ÉS KÜLÖNBSÉGEK AZ ÉTTEREM- ÉS ÉTELKRITIKÁBAN

 

VIII. FEJEZET: A TARTALOMGYÁRTÁS

  • KIK ÍRJÁK A TARTALMAT?
  • KINEK GYÁRTJUK A TARTALMAKAT?
  • MILYEN OLDALAKON VAN IGÉNY TARTALOMRA?
  • MILYEN SZÖVEGTÍPUSOK JELLEMZŐEK A PROFESSZIONÁLIS TARTALOMGYÁRTÁSBAN?
  • MILYEN SZÖVEGEKET GYÁRTSUNK ONLINE TARTALOM CÉLJÁRA?
  • MILYEN CÉLLAL KÉSZÜLNEK AZ ONLINE TARTALMAK?
  • HOGYAN KÉSZÜL A HATÁSOS TARTALOM?
  • A SZÖVEGES TARTALOM ELENGEDHETETLEN KELLÉKEI
  • EGYÜTTMŰKÖDÉS AZ ONLINE MUNKATÁRSAKKAL
  • AJÁNLOTT KÜLFÖLDI GASZTRONÓMIAI SZAKIRODALOM

 

IX. FEJEZET: A PR CIKK

  • A FOGALOM TISZTÁZÁSA. AZ ELMÉLET ÉS A MAI GYAKORLAT
  • Public relations: közönségkapcsolatok
  • Fizetett/támogatott cikk
  • A PR CIKK GYAKORLATI ÉRTELMEZÉSE
  • A PR CIKK DEFINÍCIÓJA
  • AZ ÉTTERMI KOMMUNIKÁCIÓ FOLYAMATA

 

X. FEJEZET: WEBOLDALAK, BLOGOK.

  • LEGYEN SAJÁT GASZTROOLDALAD, GASZTROBLOGOD!
  • A GASZTROBLOGOK JELENLEGI HELYZETE
  • AZ ONLINE GASZTROLAPOK JÖVŐJE
  • BEZSELICS ILDIKÓ TANÁCSA KEZDŐ GASZTROBLOGGEREKNEK
  • EGY STATIKUS, MÉGIS SIKERES BLOG: FOODANDWINE
  • AZ ÉTTERMI WEBLAPOK FEJLŐDÉSE
  • A Rosenstein étterem weboldalának változása 2010-től
  • TANÁCSOK A VIDEOBLOG (VLOG) KÉSZÍTŐINEK
  • KEZDŐ LÉPÉSEK SAJÁT WEBLAPOD, GASZTROBLOGOD ELINDÍTÁSÁHOZ