Írta: Vargha Márk

 

 

(Illusztráció: Vargha Éva – Pamutékszer)

Azt kérdezed: félek-e,
Mikor azt kell megírnom,
Milyen egy (vagy annál is több)
Gasztroblogger élete.

Félelmem azon alapul,
Hogy nem látok bele én
E tízezres közösségbe,
Ami jó nagy televény.

Van azért egy sejtésem:
Nagyon nehéz kitűnni.
A legelső nagy feladat:
A blog célját kitűzni.

Eldöntendő: mi legyen
A téma, a célcsoport?
Hitelesen kell írnia,
Nem hintheti csak a port.

Ehhez pedig nagyon sok
Cikk és poszt olvasandó.
Nem elég csak arról írni:
„Hej, de finom a mangó!”

„Nagyon ízlik”, „Pfuj, utálom”
– Ez fontos, de nem elég.
Alá is kell támasztani
A szubjektív véleményt.

Szükséges még: szorgalom,
igényesség, türelem.
E három a blogolásban
Egyformán fontos elem.

Dolgok, mikre figyelni
Kell? A számuk: rengeteg.
Hozzászólók kommentjei,
Új trendek és hestegek.

A blogger-lét csúcspontja
Mikor sok a hirdető,
S szép lassan, évek múltán a
Webnapló a pénzt ontja.